Achtergrond/referenties

Achtergrond/referenties


Historie

Food Quality Plus is in 1995 opgericht als adviesbureau en is gespecialiseerd in het opzetten en en onderhouden van diverse kwaliteitssystemen. Food Quality Plus is een bewuste éénmanszaak. Hierdoor kan flexibel worden ingesprongen op de wensen van klanten. FQP richt zich vooral op de wat kleinere ondernemingen met geen of kleine kwaliteitsdienst, met name in Zuidwest Nederland.

Food Quality Plus is opgericht door is Nanette van der Veen. Zij is in 1992 afgestudeerd als Levensmiddelentechnoloog aan de Wageningen Universiteit, richting levensmiddelenmicrobiologie en kwaliteitskunde.

“Na een aantal jaar werkzaam geweest te zijn als QA manager ben ik gestart met Food Quality Plus. Sindsdien heb ik gewerkt als interim QA manager, auditor, trainer en begeleider op het gebied van kwaliteit, productontwikkeling en voedselveiligheid. Daarnaast schrijf ik ik handleidingen, checklisten en trainingen.
Ook ben ik in het bezit van de Lead Assessor Course ISO / FSSC 22000 opleiding, waardoor ik gedegen audits kan uitvoeren.”


Ervaring

FQP heeft wij zeer veel ervaring in het begeleiden van HACCP/voedselveiligheidteams, uitvoeren van (supplier)audits, het oplossen van (microbiologische) problemen, allergenenbeheer, specificatiebeheer, voedingswaarde, invoeren en onderhouden van diverse kwaliteitssystemen, etikettering en het overdragen van informatie via trainingen. Neem gerust contact op als je een vraag heeft over voedselveiligheid. Wij zorgen dat je verder kunt!

FQP heeft projecten uitgevoerd in onder meer MKB, groentenverwerkende industrie, visindustrie, logistiek en opslag, inkoop/import, biologische producten, gezondheidsproducten, detailhandel, supermarkten, ingrediënten, restaurants/grootkeukens, copacking, jeugdzorg, GGD, sociale werkplaatsen. Op verzoek kunnen we u volledige lijst met bedrijven toezenden.


Certificering en audits

FQP heeft door 25 jaar ervaring gedegen kennis van kwaliteitssystemen en diverse bedrijven. Hierdoor is het auditen van o.a toeleveranciers een belangrijke pijler van FQP.  FQP is snel inzetbaar en onafhankelijk.

Daarnaast kan FQP diverse certificeringtrajecten begeleiden of audits uitvoeren voor onder andere: BRC (Food, IOP, SD,Broker), ISO/FSSC 22000,IFS Food, HACCP certificering. Daarnaast kunnen wij ook helpen bij het invoeren van SKAL, USDA-NOP, SALSA of een van de klantennormen zoals AH, Tesco, Yum. Andere vragen? Stel ze hier.

Ook voor het uitvoeren van audits bent u aan het juiste adres! Klik hier voor meer informatie.


Tarieven

FQP werkt met een vast uurtarief. Echter geldt er geen minimum afname of een verplichte dagafname aan uren. Uren worden altijd in overleg vastgesteld.  Eventuele overschrijding van uren worden vooraf  duidelijk gecommuniceerd.

Voor audits wordt een vast tarief inclusief rapportage afgesproken.

Voor Zeeuwse klanten hanteert FQP een speciaal Zeelandtarief met korting op het uurtarief. Voor specifieke projecten is er een netwerk van collega’s waarmee wordt samengewerkt.  Zo wordt voorkomen voorkomen dat adviseurs dwars door Nederland moeten rijden en jouw bedrijf daarmee op extra (reis)kosten jaagt


Neem gerust contact op als je meer wilt weten over wat Food Quality Plus voor je kan betekenen via informatie@fqp.nl.


Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Supplier Auditing  Troubleshooting Kennisoverdracht